MŰKÖDIK A FOLYAMATOS KERÉKPÁROS FORGALOM-SZÁMLÁLÓ A MÚZEUM KÖRÚTON

A magyarországi első automata kerékpárforgalom-számláló berendezést július 2-án, a Múzeum körúton avatták föl. A kerékpáros forgalom Budapesten 1999 és 2007 között több mint kétszeresére nőtt.

 

 

 

 

 

 

 

A kerékpárforgalom-számláló berendezés a Magyar Kerékpárosklub és  a Főpolgármesteri Hivatal Közlekedési Ügyosztálya közötti együttműködés eredményeként készült el.

A számláló terveztetését és telepítését a Magyar Kerékpárosklub közadakozásból finanszírozta, a próbaüzem után a Főváros fogja átvenni és üzemeltetni. A Főváros   a  kezdeményezést elfogadta, tekintettel arra, hogy saját beruházásában, a közbeszerzési kötelezettségek miatt, jóval hosszabb ideig tartana  a megvalósítás, így viszont már ezen a nyáron működhet a számláló. A kerékpáros úton elhaladókat számláló automata berendezés által szolgáltatott adatok kiegészítik a város több pontján, hagyományos módszerrel végzett mérési adatokat, amelyek a szakmai, közlekedéstervezési munkában rendkívül fontosak. Ez a berendezés ugyanakkor egy helyi kijelző segítségével a nagyközönség számára is láthatóvá teszi a kerékpáros forgalom aznapi és egész éves mértékét, sőt az interneten, a www.budapest.hu portálon is folyamatosan hozzáférhetők lesznek a mérési adatok a próbaüzem után.

A berendezés sikere esetén a Főváros további mérési pontokon újabb berendezések telepítését tervezi.

http://kerekparosklub.hu/szamlalo


A Múzeum körúti automata kerékpárforgalom-számláló adatai negyedóránként frissítve

A Nemzeti Múzeum előtt az Astoria irányában a kerékpársávon elhaladó kerékpáros forgalom nagysága aznapi és éves összesítésben.