Spéci kerékpárok

Spéci kerékpárok

 

 

 

A városi bringázás négy csodabogarát szeretnénk említésszerűen bemutatni.

 

A viszikli, avagy cargobike, ahogy angolul, bakfiets, ahogy dánul hívják, egy két- vagy háromkerekű első sorban csomagok, kutyák, nagymamák, gyerekek szállítására kialakított város kerékpár. Anyu előre bepakolja a gyerkőcöket, akik menet közben szemmel tarthatók és ők is élvezhetik a biciklizés örömeit. Eső ellen ponyvával védhetők a lurkók, kutyák és nagymamák. Nem kell Dániába utaznunk egy hasonló darabért vagy interneten rendelnünk súlyos szállítás költségért, itthon is készítenek lelkes biciklisek visziklit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A riksa vagy a taxibicikli két vagy három ember szállítására képes, környezetbarát eszköz. A teherhordó képessége a tekerő fél teherbírásával egyenesen arányos. Az ázsiai eredetű biciklifajtát Budapesten is egyre gyakrabban lehet látni, főleg nyaranta kedvelt taxi egyik buli helyszíntől a másikig. 

 

 

 

 

 

 

 

A rekumbens, becenevén reku, azaz a fotelbringa sokkal kényelmesebb, mint ülő társa és gyorsabb is. Megszállottak maguk gyártják, kereskedelmi forgalomban még kevés kapható. Nem csak városi használatra kiváló, hanem túrázáshoz is. Érdemes kipróbálni!

 

 

 

 

 

 

 

A tandem

 …mert párosan szép az élet!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A Múzeum körúti automata kerékpárforgalom-számláló adatai negyedóránként frissítve

A Nemzeti Múzeum előtt az Astoria irányában a kerékpársávon elhaladó kerékpáros forgalom nagysága aznapi és éves összesítésben.